EverDrive Forum

General => EverDrive 64 => Topic started by: supersign on November 11, 2019, 01:31 AM

Title: Missing settings in OS v2.13?
Post by: supersign on November 11, 2019, 01:31 AM
Is there a reason why there are less settings in the 2.13 options? (pictured left) For example, there's no Menu Size setting.

(https://i.imgur.com/r6FaP06.png) (https://i.imgur.com/bBE8et8.png)
While on the right picture is the Jonesalmighty 2.12.3 menu which I normally use has all the settings and so does 2.12, however when I try to downgrade from 2.13 to official 2.12, it only show 3 settings like in 2.13. Using the v3 cart.

Why is this?
Title: Re: Missing settings in OS v2.13?
Post by: lee4 on November 11, 2019, 04:38 AM
have you try delete the config file on the sd card ?
Title: Re: Missing settings in OS v2.13?
Post by: CrashOveride on November 11, 2019, 06:09 AM
Seconding lee, perhaps config file is making it fallback
Title: Re: Missing settings in OS v2.13?
Post by: supersign on November 11, 2019, 12:39 PM
have you try delete the config file on the sd card ?
Seconding lee, perhaps config file is making it fallback
The CONFIG.BIN file? I never had one. Is there a way to access it?
Title: Re: Missing settings in OS v2.13?
Post by: Kerr Avon on November 11, 2019, 04:57 PM
I'm using v2.11 on my v2 ED64, and I have all the options on screen. I've not yet tried v2.12 or v2.13 as I don't like upgrading software when everything is working OK.
Title: Re: Missing settings in OS v2.13?
Post by: nuu on November 11, 2019, 06:06 PM
CONFIG.BIN should be generated by OS when you change settings. If it doesn't appear something might be wrong with the OS. Backup your SAVE and CPAK contents and try replacing the OS with a freshly downloaded one. If that fails you can try backup your roms and reformat the SD card.
Title: Re: Missing settings in OS v2.13?
Post by: supersign on November 11, 2019, 07:08 PM
CONFIG.BIN should be generated by OS when you change settings. If it doesn't appear something might be wrong with the OS. Backup your SAVE and CPAK contents and try replacing the OS with a freshly downloaded one. If that fails you can try backup your roms and reformat the SD card.
That's what I did; I took the screenshot after formatting the 32GB SD card with the official SD Card Formatter and re-downloaded the OS 2.13 zip. Still no change. I've purchased it from the Krikzz store back in 2016 and it never once generated a config file.

I don't know if this helps but here's what the Self Test looks like:
EEP: OK
SRM: OK
FLS: OK
FLF: OK
D64: OK
DZR:[1][1][1][0]
RTC:11.11.19-17:59:47: OK
ROM:...OK
SD1:...OK
SRAM32K: 00008000
SRAM128: 00020000
Title: Re: Missing settings in OS v2.13?
Post by: nuu on November 12, 2019, 12:54 AM
OK I just upgraded my ED64 (v2) with OS 2.13 (like Kerr Avon I was using an ancient version) and tried loading a game. I have all the options and CONFIG.BIN was created after running the ED64 once.

I don't know what more to do for trouble-shooting. Try PM krikzz.
Title: Re: Missing settings in OS v2.13?
Post by: supersign on November 12, 2019, 02:04 AM
Is it possible if someone could share a config.bin file please? I want to see what happens when I put it in the ED64 folder.
Title: Re: Missing settings in OS v2.13?
Post by: CrashOveride on November 12, 2019, 05:16 PM
When i get home I'll check
Title: Re: Missing settings in OS v2.13?
Post by: supersign on November 14, 2019, 02:13 PM
When i get home I'll check
Any luck?
Title: Re: Missing settings in OS v2.13?
Post by: CrashOveride on November 21, 2019, 05:47 PM
Been busy IRL sorry, i'll see if i can tonight
Title: Re: Missing settings in OS v2.13?
Post by: supersign on November 21, 2019, 06:22 PM
It's OK, I got in touch with Krikzz and the config file he supplied didn't seem to work so I think there's something wrong with my Everdrive. Thanks anyway.