Author Topic: Can't get Super Mario Kart or Pilotwings to work  (Read 841 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline thegamer1185

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Can't get Super Mario Kart or Pilotwings to work
« on: November 07, 2020, 11:58 PM »
I know they both use the DP-1 chip, neither of those games work. Super Mario Kart will load and have the Nintendo icon display then freeze. Pilotwings will load up, I can select a mission, but when I hit start to start the mission, the screen goes black. The music still plays but there is no picture. What am I missing?

All my ROMS are good, I've played them on multiple emulators to test.

Offline Richardragon87

  • SNESAdvance Revival Coder
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 539
  • Karma: +10/-0
    • View Profile
Re: Can't get Super Mario Kart or Pilotwings to work
« Reply #1 on: November 08, 2020, 12:57 AM »
I know they both use the DP-1 chip, neither of those games work. Super Mario Kart will load and have the Nintendo icon display then freeze. Pilotwings will load up, I can select a mission, but when I hit start to start the mission, the screen goes black. The music still plays but there is no picture. What am I missing?

All my ROMS are good, I've played them on multiple emulators to test.

Try disabling the in game hooks as it seems the inputs locking up on the screen are caused by it.
[quote Random dating spambotJ

Quote
Post changed:

Great, the photo didn't load! Does anyone know how to fix this?
In any case, my other photos can be viewed here, I will be glad to meet you, I love flirt))

P.S Richardragon87! Don't write me again, dude! You're in ignore list!

Offline lee4

  • codetype specialist
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 865
  • Karma: +49/-0
    • View Profile
    • gamehacking.org
Re: Can't get Super Mario Kart or Pilotwings to work
« Reply #2 on: November 08, 2020, 03:49 AM »
I know they both use the DP-1 chip, neither of those games work. Super Mario Kart will load and have the Nintendo icon display then freeze. Pilotwings will load up, I can select a mission, but when I hit start to start the mission, the screen goes black. The music still plays but there is no picture. What am I missing?

All my ROMS are good, I've played them on multiple emulators to test.
you need have dsp files inside the sd2snes folder for them  to work

dsp1.bin (CRC32: 27124599)
dsp1b.bin (CRC32: 588279B4)
dsp2.bin (CRC32: F0221C90)
dsp3.bin (CRC32: E3B54E6A)
dsp4.bin (CRC32: CA09E176)
ED64 v2.0, 3.0 & X7 | EDMD v3 | MEGAED X7 M15 v2.01 & PRO rev B | TED v2.4 | EDN8 v1.2N & Pro M19 N1 | SED v2.1 | SD2SNES rev E1 & PRO rev.B | EDGB v1.1 & X7 M17 rev B | EDGBA X5 M16 rev A & Mini M19 Rev B
SNES jr | Super NT | Mega SG | Super Retro Advance | SGB v1 | 16bitPocket GBC | PCE+SSD3

Offline Missingno255

  • hi
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 293
  • Karma: +12/-1
    • View Profile
Re: Can't get Super Mario Kart or Pilotwings to work
« Reply #3 on: November 10, 2020, 10:59 AM »
I know they both use the DP-1 chip, neither of those games work. Super Mario Kart will load and have the Nintendo icon display then freeze. Pilotwings will load up, I can select a mission, but when I hit start to start the mission, the screen goes black. The music still plays but there is no picture. What am I missing?

All my ROMS are good, I've played them on multiple emulators to test.
you need have dsp files inside the sd2snes folder for them  to work

dsp1.bin (CRC32: 27124599)
dsp1b.bin (CRC32: 588279B4)
dsp2.bin (CRC32: F0221C90)
dsp3.bin (CRC32: E3B54E6A)
dsp4.bin (CRC32: CA09E176)
It's either DSP1 or 1B, not both, otherwise you black screen all of the games that use DSP-1.
Owned Everdrives: Everdrive MD, Mega Everdrive, Everdrive N8, Everdrive GB X5, Turbo Everdrive, Super Everdrive, Everdrive GBA

Misc Flashcarts: SD2SNES