Author Topic: SOLVED SD2SNES problem "error "  (Read 13936 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bidou67

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 185
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
SOLVED SD2SNES problem "error "
« on: November 02, 2014, 12:37 PM »
hello  :)

i have a SD2SNES , i have all the files DSP in my sd card folder sd2snes and firmwmare 0.1.6 and other dsp games work fine ( pilotwing super mario kart and others work fine )  , but i have a problem with 2 games : megaman x2 and megaman x3 , i have this message error when i launch the game " error registered file " ,
And i have tested on 3 different revision console SNES ( PPU 2 REV1 , PPU2 REV 2 and PPU2 REV 3 ) and 3 different SD card formated in fat 32 ! ( sandisk 32go class 4 compatible in the list and kingston 4 go class 10  )  , i have the same problem " error registered file " and i press start and the game megaman appear  , also tried the firmware 0.1.2 to 0.1.6 same problem , and when i put the firmware beta 0.1.7 preview 3 i have not this error is good ? the only firmware i have not this error is 0.1.7 preview 3

 because i have a SET snes roms complete  ! with no intro and clean rom ! , and also i have tried others rom megaman x2 and x3 and same problem , and tried SNESPurify and nothing , same error , i look for some guy send to me your complete directory ( sd2snes ) in 0.1.6   , a complete directory with all the files clean



thanks again for you help because its urgent or send me the folder complete sd2nes in PM

and good day all
« Last Edit: November 10, 2014, 11:41 AM by bidou67 »

Offline saturnu

  • ヽ(^o^)丿
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1182
  • Karma: +156/-0
    • View Profile
    • :D
how could the sd2snes be a clone, when it's an open source project anyway.
https://github.com/mrehkopf/sd2snes

Offline bidou67

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 185
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
its a guy on http://sd2snes.de , say to me is a clone it say to me " It seems to me that you are the only person here having problems with X2 and X3 experienced over so many firmware version. Just as a question: Could it be that you have a chinese clone sd2snes???" "  , and only me have this problem with megaman x2 and x3 , also please explain me why only me have this error ? , its a clone

because on all firmware i repeat ,  i have this error ! , exept the 0.1.7 preview 3 no error , please explain why others people are not this error and just me i have this ?

this is not normal this error , i  tried 3 different snes console revision , and 3 different sd card in fat 32 , its crazy this

PS: here is a special formatting to a fat 32? with a tool
« Last Edit: November 02, 2014, 06:43 PM by bidou67 »

Offline lee4

  • codetype specialist
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 782
  • Karma: +45/-0
    • View Profile
    • gamehacking.org
because you need cx4.bin file for v1.0 to v1.6

v1.7 preview, emulates cx4 chip, so cx4.bin file no longer needed
« Last Edit: November 02, 2014, 03:58 PM by lee4 »
ED64 v2.0, 3.0 & X7 | EDMD v3 | MEGAED X7 M15 v2.01 | TED v2.4 | EDN8 v1.2N | SED v2.1 | SD2SNES rev E1 & PRO rev.B | EDGB v1.1 & X7 M17 rev B | EDGBA X5 M16 rev A
Super NT | Mega SG | Super Retro Advance | SGB v1 | PCE+SSD3

Offline bidou67

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 185
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
because you need cx4.bin file for v1.0 to v1.6

v1.7 preview, emulates cx4 chip, so cx4.bin file no longer needed

hello

it sure when i download the firmware 0.1.6 , I have in the 0.1.6 folder  the file cx4.bin its sure size 3 ko  ! ,  i not understand other guy say it work on 0.1.6 also ? or its not a good cx4.bin in the firmware download 0.1.6 ?

« Last Edit: November 02, 2014, 06:44 PM by bidou67 »

Offline bidou67

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 185
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
ok if i understand the cx4.bin in the firmware 0.1.6 is the good file  , also my SD2SNES is a clone !

i download this : http://sd2snes.de/files/sd2snes_firmware_v0.1.6.zip

and not work same error ,
I tried different roms and  dump and same error , otherwise someone help me , send me a 2 good rom megaman x 2 and x3 for test if you want help me
« Last Edit: November 02, 2014, 06:46 PM by bidou67 »

Offline lee4

  • codetype specialist
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 782
  • Karma: +45/-0
    • View Profile
    • gamehacking.org
megaman x2 and x3 does runs as is with this setup
http://sd2snes.de/files/sd2snes_firmware_v0.1.6.zip

delete the sd2snes folder (including the files inside) on the sd card

Do NOT copy the files from 1.7 preview, they are NOT compatible with 1.6


where did you buy your sd2snes from?
« Last Edit: November 02, 2014, 04:35 PM by lee4 »
ED64 v2.0, 3.0 & X7 | EDMD v3 | MEGAED X7 M15 v2.01 | TED v2.4 | EDN8 v1.2N | SED v2.1 | SD2SNES rev E1 & PRO rev.B | EDGB v1.1 & X7 M17 rev B | EDGBA X5 M16 rev A
Super NT | Mega SG | Super Retro Advance | SGB v1 | PCE+SSD3

Offline bidou67

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 185
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
megaman x2 and x3 does runs as is with this setup
http://sd2snes.de/files/sd2snes_firmware_v0.1.6.zip

delete the sd2snes folder (including the files inside) on the sd card

Do NOT copy the files from 1.7 preview, they are NOT compatible with 1.6


where did you buy your sd2snes from?



i understand well how to install the firmware 0.1.6 and DSP files , i'am not a beginner :) , this product is a clone or defect !

my setup is :

3 x console super famicom : PPU2 REV 1 and PPU2 REV 2 and PPU2 REV 3
3 x SD card 32 go , 16 go , 4 go in FAT 32 in the compatibility list
and SD2SNES clone or defect ?
« Last Edit: November 02, 2014, 07:24 PM by bidou67 »

Offline bidou67

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 185
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: SD2SNES problem "error" megaman x2 and x3 urgent please ( Clone ) ?
« Reply #8 on: November 02, 2014, 04:44 PM »
I told you once again i have tried this 0.1.6 with this link and same error message  :)

« Last Edit: November 02, 2014, 06:47 PM by bidou67 »

Offline lee4

  • codetype specialist
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 782
  • Karma: +45/-0
    • View Profile
    • gamehacking.org
Re: SD2SNES problem "error" megaman x2 and x3 urgent please ( Clone ) ?
« Reply #9 on: November 02, 2014, 05:06 PM »
megaman x2 and x3 does runs as is with this setup
http://sd2snes.de/files/sd2snes_firmware_v0.1.6.zip

delete the sd2snes folder (including the files inside) on the sd card

Do NOT copy the files from 1.7 preview, they are NOT compatible with 1.6


where did you buy your sd2snes from?
hello lee4 :)

but i not understand you process lee4 :) ?

if i understand the megaman x2 and x3 not work on this setup 0.1.6 : ?

I say you already and repeat  that I download the firmware "http://sd2snes.de/files/sd2snes_firmware_v0.1.6.zip"  and it does not work, I said from the beginning of my subject
step 1. on sd card, delete any existing sd2snes folder
step 2. copy sd2snes folder inside sd2snes_firmware_v0.1.6.zip file to sd card
step 3. do not copy any other files into sd2snes folder

DOES work on v1.6

I just tested with...
Mega Man X2 (U).smc
Mega Man X 2 (E) [!].smc
Rockman X2 (J).smc
Mega Man X3 (U).smc
Mega Man X 3 (E) [!].smc
Rockman X3 (J).smc

My setup:
SNES USA
8GB SD card
SD2SNES Rev. E1b Manufactured by KRIKzz
ED64 v2.0, 3.0 & X7 | EDMD v3 | MEGAED X7 M15 v2.01 | TED v2.4 | EDN8 v1.2N | SED v2.1 | SD2SNES rev E1 & PRO rev.B | EDGB v1.1 & X7 M17 rev B | EDGBA X5 M16 rev A
Super NT | Mega SG | Super Retro Advance | SGB v1 | PCE+SSD3

Offline bidou67

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 185
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: SD2SNES problem "error" megaman x2 and x3 urgent please ( Clone ) ?
« Reply #10 on: November 02, 2014, 05:09 PM »
megaman x2 and x3 does runs as is with this setup
http://sd2snes.de/files/sd2snes_firmware_v0.1.6.zip

delete the sd2snes folder (including the files inside) on the sd card

Do NOT copy the files from 1.7 preview, they are NOT compatible with 1.6


where did you buy your sd2snes from?
hello lee4 :)

but i not understand you process lee4 :) ?

if i understand the megaman x2 and x3 not work on this setup 0.1.6 : ?

I say you already and repeat  that I download the firmware "http://sd2snes.de/files/sd2snes_firmware_v0.1.6.zip"  and it does not work, I said from the beginning of my subject
step 1. on sd card, delete any existing sd2snes folder
step 2. copy sd2snes folder inside sd2snes_firmware_v0.1.6.zip file to sd card
step 3. do not copy any other files into sd2snes folder

DOES work on v1.6

I just tested with...
Mega Man X2 (U).smc
Mega Man X 2 (E) [!].smc
Rockman X2 (J).smc
Mega Man X3 (U).smc
Mega Man X 3 (E) [!].smc
Rockman X3 (J).smc

My setup:
SNES USA
8GB SD card
SD2SNES Rev. E1b Manufactured by KRIKzz


it really  a joke ! that's was exactly what i make  since 15 days ! step by step same as you lee4 ! , the game start but with this message " file registered error " press start , i'am not stupid at this point for a simple cut and paste
« Last Edit: November 02, 2014, 06:21 PM by bidou67 »

Offline lee4

  • codetype specialist
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 782
  • Karma: +45/-0
    • View Profile
    • gamehacking.org
Re: SD2SNES problem "error" megaman x2 and x3 urgent please ( Clone ) ?
« Reply #11 on: November 02, 2014, 05:19 PM »
you can try get a replacement from site you brought from

or

PM
KRIKzz for repair, if your SD2SNES is manufactured by him

I do not know how to help you more than that.
ED64 v2.0, 3.0 & X7 | EDMD v3 | MEGAED X7 M15 v2.01 | TED v2.4 | EDN8 v1.2N | SED v2.1 | SD2SNES rev E1 & PRO rev.B | EDGB v1.1 & X7 M17 rev B | EDGBA X5 M16 rev A
Super NT | Mega SG | Super Retro Advance | SGB v1 | PCE+SSD3

Offline bidou67

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 185
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: SD2SNES problem "error" megaman x2 and x3 urgent please ( Clone ) ?
« Reply #12 on: November 02, 2014, 05:23 PM »
you can try get a replacement from site you brought from

or

PM
KRIKzz for repair, if your SD2SNES is manufactured by him

I do not know how to help you more than that.

yes its sure and simply is a clone or product defect


sorry for the language english, and good day all
« Last Edit: November 02, 2014, 07:25 PM by bidou67 »

Offline bidou67

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 185
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: SD2SNES problem "error SOLVED
« Reply #13 on: November 10, 2014, 11:34 AM »
Solved , i have tried a another SD2SNES on other shop in UK  , the true SD2SNES without any error , and it clear no error in megaman x2 and x3  on firmware 0.1.6 and no problem also in 0.1.7 prev 3, work like a charm
Or do not buy to spain that i put in the wrong stores are including shop emeres , and the worst is that they do not want me refund ! ,  ,
Warning some clones or defect product  can travel i would tell you the name of other shop if there are others who sell clone or defect product  !
« Last Edit: November 10, 2014, 01:38 PM by bidou67 »

Offline nuu

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1562
  • Karma: +74/-2
    • View Profile
Re: SOLVED SD2SNES problem "error "
« Reply #14 on: November 11, 2014, 07:11 PM »
Not sure if I would call it a clone since SD2SNES is open source. But deferentially a defect product.