Author Topic: MegaED OS v10 beta, Outrun sound issues.  (Read 2606 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline phoenixdownita

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 434
  • Karma: +36/-7
    • View Profile
MegaED OS v10 beta, Outrun sound issues.
« on: December 27, 2014, 07:23 AM »
I know OS v10 is beta.

I just want to report a finding.

I'm running on a Genesis (US MD) first gen HighDef, before Sega started the TMSS (I believe I have a V3 or V4  motherboard).

Anyway if I run OutRun in demo it loses the music say 1 minutes in, if I play and I chose the left radio station (Magical Shower I believe) then the music + sound stops at around 30 sec. When I say stops I really mean it gets stuck on a random note of the background music and that's it, no more music or sound effects.

If I use OS v9 (same MegaED, same SD card, same Genesis) it woks fine.

Krikzz, did you make some RAM timing more aggressive in v10?

Offline butfluffy

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 848
  • Karma: +46/-8
    • View Profile
Re: MegaED OS v10 beta, Outrun sound issues.
« Reply #1 on: December 27, 2014, 02:45 PM »
v10 is very unstable for some of us users, not sure if the overall instability is causing any issues for you or if your problem is specific to this game but i'm sticking with OSv9 for now.

Offline Chilly Willy

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 505
  • Karma: +32/-3
    • View Profile
Re: MegaED OS v10 beta, Outrun sound issues.
« Reply #2 on: January 07, 2015, 04:54 AM »
I've been running v10 for a while, and found that when I turn the power on, if I immediately hit reset the moment it's up, it works fine from then on. It's only on the initial power-up that it gets a little unstable.