Author Topic: Can I use ED Gameboy to backup Gameboy Camera?  (Read 15346 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Traveller

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Can I use ED Gameboy to backup Gameboy Camera?
« Reply #15 on: March 31, 2015, 09:50 PM »
I've tried placing it on the floor and tried not to move it at all, could the Pak itself be a bit faulty?

Thanks.

Offline saturnu

  • ヽ(^o^)丿
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1182
  • Karma: +156/-0
    • View Profile
    • :D
Re: Can I use ED Gameboy to backup Gameboy Camera?
« Reply #16 on: March 31, 2015, 11:55 PM »
unlikely but possible. ^^
i would still guess that there are still connection problems

Offline Traveller

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Can I use ED Gameboy to backup Gameboy Camera?
« Reply #17 on: April 01, 2015, 12:45 AM »
Hm, I guess I'll try again later. But the camera just isn't connecting at all.

Thanks.

Offline saturnu

  • ヽ(^o^)丿
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1182
  • Karma: +156/-0
    • View Profile
    • :D
Re: Can I use ED Gameboy to backup Gameboy Camera?
« Reply #18 on: April 01, 2015, 01:46 PM »
i think there is nothing i can improve. Maybe i could make a version for port 2 which is controlled by the pad in port 1, so it isn't moved  while  pushing  buttons.

If i think twice about that problem, maybe i could insert some delay, to give the PIF a bit more time to readout the data from the Pak, before my query.

Offline Traveller

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Can I use ED Gameboy to backup Gameboy Camera?
« Reply #19 on: April 01, 2015, 09:50 PM »
Ah ok. Well if you do make another version with some changes, I will test it.

Offline saturnu

  • ヽ(^o^)丿
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1182
  • Karma: +156/-0
    • View Profile
    • :D
Re: Can I use ED Gameboy to backup Gameboy Camera?
« Reply #20 on: April 05, 2015, 05:49 PM »
Well, i investigated a bit further and found out that the original implementation has a 120ms delay after powering the step up regulator. :>
maybe this results in the different behavior in pokemon stadium and this tool.
but i can only guess here. :D

http://krikzz.com/forum/index.php?topic=1548.msg28390#msg28390

Offline Traveller

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Can I use ED Gameboy to backup Gameboy Camera?
« Reply #21 on: April 07, 2015, 12:33 PM »
I tried it out, same result. If I can test it with a different Pak I will. Other people have already said it worked for them, I don't know why it wouldn't be working for me.

Thanks though!

Offline saturnu

  • ヽ(^o^)丿
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1182
  • Karma: +156/-0
    • View Profile
    • :D
Re: Can I use ED Gameboy to backup Gameboy Camera?
« Reply #22 on: April 07, 2015, 12:42 PM »
As in the other thread, it isn't working for @Mattroid either.
Maybe it's a power issue... i upload the new code on github, so there is a chance other coders see what's wrong with it. ^^

Offline DBloke

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 387
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: Can I use ED Gameboy to backup Gameboy Camera?
« Reply #23 on: April 07, 2015, 02:29 PM »
The easy way, use a Super gameboy/Gameboy player and a simple USB capture card
TNOG.ORG - Games nights in Manchester - https://www.youtube.com/user/Darkprinny

Offline saturnu

  • ヽ(^o^)丿
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1182
  • Karma: +156/-0
    • View Profile
    • :D
Re: Can I use ED Gameboy to backup Gameboy Camera?
« Reply #24 on: April 07, 2015, 04:03 PM »
lol or take a photo with your smartphone. i think this idea was on the openers mind, even before starting the thread. ^^