Author Topic: Black screen on Mark III or Master System JAP  (Read 2347 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline squallrs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Black screen on Mark III or Master System JAP
« on: October 24, 2016, 12:03 PM »

Offline squallrs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Black screen on Mark III or Master System JAP
« Reply #1 on: October 24, 2016, 01:17 PM »
Ok, i look the difference between tha adapter with sonic on it, and mine.
And on mine, 5 wire miss on the pcb.



So i fix it, and tell you guys ;)

Offline Parilla

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Black screen on Mark III or Master System JAP
« Reply #2 on: January 27, 2017, 02:14 AM »
You mean you changed to the sonic version of the adapter?

Offline Neto

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • Neto Hacking Home Page
Re: Black screen on Mark III or Master System JAP
« Reply #3 on: February 01, 2017, 01:40 AM »
I had same issue with a Everdrive OS v8, but get Everdirve working after changing time of !Reset (Power On Reset) circuit on Mark III. More details in SMS Power topic.
http://www.smspower.org/forums/16516-GettingMasterEverdriveOSV8WorkingOnSEGAMARKIII

Offline carljr17

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Black screen on Mark III or Master System JAP
« Reply #4 on: May 31, 2017, 08:20 AM »
I'm having the same problem on a Japanese Master System. I actually bought a second ever drive with new flash RAM assuming that my ever drive had died. I got the Japanese Master System for the FM capability and was really looking forward to playing it, so I'm extremely bummed.  I even sold my US Master System before testing the ever drive on the Japanese one.

I lack any technical ability to make a mod to my Master System. I have the same US to Japanese Master System adapter as the other person who posted.

Any advice? :-(

Offline FeverDrive

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1025
  • Karma: +40/-0
    • View Profile
Re: Black screen on Mark III or Master System JAP
« Reply #5 on: June 01, 2017, 07:38 PM »
I'm having the same problem on a Japanese Master System. I actually bought a second ever drive with new flash RAM assuming that my ever drive had died. I got the Japanese Master System for the FM capability and was really looking forward to playing it, so I'm extremely bummed.  I even sold my US Master System before testing the ever drive on the Japanese one.

I lack any technical ability to make a mod to my Master System. I have the same US to Japanese Master System adapter as the other person who posted.

Any advice? :-(
Try contacting a local electronics repair shop and ask them to do the mod for you, just send them the intructions posted by Neto. The mod itself is pretty simple.
And so I go fast.

Offline D.Lo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 30
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Black screen on Mark III or Master System JAP
« Reply #6 on: November 19, 2018, 03:26 AM »
Picking up an old topic here, but it works on firmware version 5.

See: https://nintendosegajapan.com/2015/03/13/creation-of-a-sega-mark-iii-everdrive-flash-cart/