Author Topic: mega ed v2 and latest os no ingame menu  (Read 3416 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Arnold101

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 390
  • Karma: +4/-1
    • View Profile
mega ed v2 and latest os no ingame menu
« on: November 26, 2016, 01:58 AM »
my mega ed v2 and latest os updated today does not show the ingame menu in any game, even if it is activated, tried on akumajo that worked before. also when i try to boot castevania usa the screen became all red. i have a jap md2 with a 32x now.

also megakey it say software and not hardware why?



edit: without 32X ingame menu works, but not castevania usa :( red screen
« Last Edit: November 26, 2016, 02:01 AM by Arnold101 »

Offline Assman

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 197
  • Karma: +17/-0
    • View Profile
Re: mega ed v2 and latest os no ingame menu
« Reply #1 on: November 26, 2016, 03:13 AM »
Looks like you've already figured it out, but just to confirm, the in-game menu (and hardware MegaKey, I believe) won't work through a 32X.

Offline Arnold101

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 390
  • Karma: +4/-1
    • View Profile
Re: mega ed v2 and latest os no ingame menu
« Reply #2 on: November 26, 2016, 03:16 AM »
and castlevania? before update it worked fine

Offline Arnold101

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 390
  • Karma: +4/-1
    • View Profile
Re: mega ed v2 and latest os no ingame menu
« Reply #3 on: November 26, 2016, 06:18 PM »
helpppppppppppppppppppppppp

Offline Assman

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 197
  • Karma: +17/-0
    • View Profile
Re: mega ed v2 and latest os no ingame menu
« Reply #4 on: November 27, 2016, 04:07 AM »
I have no idea. All I can recommend is to try a different version of the ROM, or one from a different source.

I thought a red screen meant the checksum was incorrect, which usually happens with hacked ROMs where the checksum value hasn't been updated, but that shouldn't happen if you're using the original ROM.

Offline Arnold101

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 390
  • Karma: +4/-1
    • View Profile
Re: mega ed v2 and latest os no ingame menu
« Reply #5 on: November 27, 2016, 04:19 AM »
it was the cheat function activated that was causing the red screen. but i have never inserted any cheat  :o

Offline KRIKzz

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3383
  • Karma: +510/-2
    • View Profile
Re: mega ed v2 and latest os no ingame menu
« Reply #6 on: November 27, 2016, 07:12 PM »
in-game menu does not work with 32x, hardware megakey also don't work. Some game may not work with attached 32x and enabled megakey