Author Topic: SD2SNES card take error message when start my console  (Read 2548 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline freddy_zhu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
SD2SNES card take error message when start my console
« on: August 16, 2018, 02:37 AM »
The error message has been kick out---'FLASH CHECK ERROR (clone?)' ,  But it will be passed to main menu and can start game.
Could you tell me what's problem with my SD2SNES card in your convinient?
Thank you.

Offline animeloverxX93

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: SD2SNES card take error message when start my console
« Reply #1 on: August 16, 2018, 03:42 AM »
You need to give more detailed information; otherwise, nobody will help you, because nobody can't.

What firmware of the SD2SNES did the error occur?
Does the error only pop up when turning on the console, or does it happen inconsequently during play?
What console did you try the SD2SNES out on (NTSC or PAL console)?
Do you have multiple SNES systems to test the faulty SD2SNES on?
Does your device work, when using another SD card?
What SNES do you have (jr., 1chip etc.)?

Without that information, we can't help you.
« Last Edit: August 16, 2018, 06:46 AM by animeloverxX93 »

Offline freddy_zhu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: SD2SNES card take error message when start my console
« Reply #2 on: August 16, 2018, 05:32 AM »
What firmware of the SD2SNES did the error occur?
    It's 0.1.8 firmare version. That issue has been showed, as SD card didn't plug in. So I think its no relative with firmware.img in snes floder of SD root.

Does the error only pop up when turning on the console, or does it happen inconsequently during play?
   The error always pop up when the turning on the console before showed main screen.
 
What console didd you try the SD2SNES out on (NTSX or PAL console)?
  All NTSC console. I have three SFC consoles, 2 Japan version that isn't 1 chip and 1 Retorn3 console. The error pop up on all my consoles.

Do you have multiple SNES systems to test the faulty SD2SNES out on?
Yes 3 consoles.

Does your device work, when using another SD card?
Yes, Error still pop up.

What SNES do you have (jr., 1chip etc.)?
I have 2 Japan version console that isn't 1 chip and 1 Retorn3 console
« Last Edit: August 16, 2018, 05:34 AM by freddy_zhu »

Offline animeloverxX93

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: SD2SNES card take error message when start my console
« Reply #3 on: August 16, 2018, 06:52 AM »
Thanks for providing more detailed information. :)

Unfortunately, I don't know what the problem is, but that's why I asked you if you could specify the issue more.
Maybe, someone else can chime in and explain what's wrong with you.
I could only try to recommend doing things like re-downloading the latest firmware again and trying to freshly reinstall everything and see if the issue still persists.
But that probably wouldn't help you, because the issue could potentially remain.

You could try reformating your SD card, too.
Otherwise, I'm drawing a blank.
Sorry that I can't give you a more precise answer to your problem, but I'm not too tech-savy.

Offline lee4

  • codetype specialist
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 796
  • Karma: +45/-0
    • View Profile
    • gamehacking.org
Re: SD2SNES card take error message when start my console
« Reply #4 on: August 16, 2018, 08:45 PM »
Try do sd2snes diagnostics
https://sd2snes.de/blog/cool-stuff/sd2snes-diagnostics

and post the text file here
ED64 v2.0, 3.0 & X7 | EDMD v3 | MEGAED X7 M15 v2.01 & PRO rev B | TED v2.4 | EDN8 v1.2N | SED v2.1 | SD2SNES rev E1 & PRO rev.B | EDGB v1.1 & X7 M17 rev B | EDGBA X5 M16 rev A & Mini M19 Rev B
SNES jr | Super NT | Mega SG | Super Retro Advance | SGB v1 | PCE+SSD3

Offline freddy_zhu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: SD2SNES card take error message when start my console
« Reply #5 on: August 19, 2018, 02:46 AM »
Try do sd2snes diagnostics
https://sd2snes.de/blog/cool-stuff/sd2snes-diagnostics

and post the text file here

I found big issue in my sd2snes card. That can not load new firmware.img.
The diagnostics firmware.img had been copied to new sd card. Then start the console. Screen showing is losting 'menu.bin' file.
So I copied 0.1.8 uncompress package to sd card and write over diagnostics uncompress package to the snes folder. That firmware.img is diagnostics firmware,right. But when i start the  console. Then screen is normal face like 0.1.8. And I run the configuraction. And 0.1.8 firmware version has been poped in frist line. Next step I downloaded 0.1.7e pakeage and uncomprssed to the sd card, Start the console. That's 0.1.8 showed in configuration, inspite of the 0.1.7e firemware in my sd card.
That's confuse with me. Please help me how to handle this issue.

Offline lee4

  • codetype specialist
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 796
  • Karma: +45/-0
    • View Profile
    • gamehacking.org
Re: SD2SNES card take error message when start my console
« Reply #6 on: August 19, 2018, 06:21 AM »
sd2snes diagnostics has no menu

because its doing diagnostics of sd2snes and snes console for 15 mins

then writes diagnostics log file on root of sd card
ED64 v2.0, 3.0 & X7 | EDMD v3 | MEGAED X7 M15 v2.01 & PRO rev B | TED v2.4 | EDN8 v1.2N | SED v2.1 | SD2SNES rev E1 & PRO rev.B | EDGB v1.1 & X7 M17 rev B | EDGBA X5 M16 rev A & Mini M19 Rev B
SNES jr | Super NT | Mega SG | Super Retro Advance | SGB v1 | PCE+SSD3