Author Topic: Couple of X7 Questions  (Read 757 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline RickyKustafason

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 123
  • Karma: +6/-2
    • View Profile
Couple of X7 Questions
« on: December 27, 2018, 07:10 AM »
Just set up my X7 today and have a few questions.

I formatted the card with the SD formatter and then used Win10 to format to FAT.  Is the cluster size important?  I used 32kb clusters and have a little flakiness with the in-game menu sometimes not getting back to the menu properly.

Also, my Genesis controller stopped working with the X7.  It worked with the old V1.  This is a modified controller with a start button.  I plugged in my original brick gamepad and it works fine, but I really prefer the Genesis one.  Any got a workaround for this?

Love the fast loading and new features of the X7.  It's a great upgrade!


Offline RickyKustafason

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 123
  • Karma: +6/-2
    • View Profile
Re: Couple of X7 Questions
« Reply #1 on: December 30, 2018, 07:01 AM »
Anyone have any suggestions?   8)

Offline KRIKzz

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3059
  • Karma: +472/-2
    • View Profile
Re: Couple of X7 Questions
« Reply #2 on: December 30, 2018, 01:32 PM »
Disk operations woks bit faster with Large cluster size (32k), this is the only difference.
What exactly you mean when you say “not getting back to menu properly”?
I will look on differences in controller handling in v1 and x7

Offline RickyKustafason

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 123
  • Karma: +6/-2
    • View Profile
Re: Couple of X7 Questions
« Reply #3 on: December 31, 2018, 03:50 AM »
Disk operations woks bit faster with Large cluster size (32k), this is the only difference.
What exactly you mean when you say “not getting back to menu properly”?
I will look on differences in controller handling in v1 and x7

Well it seems to be working now.  Maybe because I had the Genesis controller plugged in when going back to the menu the colors were off and when starting another rom the in-game menu would pop up again and I had to return to directory menu and reselect the rom again and then it would work.  Moving to the old pad controller seems to have the menu working ok.

Thanks for looking into the controller handling. I much prefer my Genesis controller.

Offline RickyKustafason

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 123
  • Karma: +6/-2
    • View Profile
Re: Couple of X7 Questions
« Reply #4 on: December 31, 2018, 03:54 AM »
With the Genesis controller the A button was unresponsive.  Since this was modified to work on SMS, I also tried an original Genesis 3-button controller and the A button was unresponsive as well.  That is when I tried my old original flat pad controller and it worked.  As I mentioned I have been using the Genesis controller on V1 for years with no problems.

Offline RickyKustafason

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 123
  • Karma: +6/-2
    • View Profile
Re: Couple of X7 Questions
« Reply #5 on: January 19, 2019, 04:17 AM »
Hey KRIKzz!  Any update as to why the genesis controllers stopped working on the X7?