Author Topic: Disk IO Error 62/63/65  (Read 10446 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline brianvgplayer

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 309
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Disk IO Error 62/63/65
« Reply #15 on: December 02, 2018, 07:01 AM »
I'm only getting the errors on AVS set to PAL (and only on the latest AVS firmware) and the top loading NES using a FC to NES adapter. I couldn't get the FC everdrive to fit with an adapter in my toaster NES.

Offline Jegriva

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 126
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: Disk IO Error 62/63/65
« Reply #16 on: December 02, 2018, 09:18 PM »
Yup, I have this error on my AV Famicom while scrolling the menu with the v20 RC7. The V16 worked fine.
« Last Edit: December 02, 2018, 09:21 PM by Jegriva »

Offline Gradius

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Disk IO Error 62/63/65
« Reply #17 on: December 03, 2018, 01:07 AM »
I have the same errors on my AV Famicom with v20 RC6 and RC7. RC4 works though.

Offline Jegriva

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 126
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: Disk IO Error 62/63/65
« Reply #18 on: December 03, 2018, 08:09 PM »
I have the same errors on my AV Famicom with v20 RC6 and RC7. RC4 works though.

I'll try the RC4, then. Maybe I'm in luck!

EDIT: It worked!!
« Last Edit: December 04, 2018, 12:49 AM by Jegriva »

Offline roadkill2

  • Newbie
  • *
  • Posts: 45
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: Disk IO Error 62/63/65
« Reply #19 on: December 06, 2018, 11:01 AM »
I'm still having the same errors with RC4. I haven't tried RC6 yet but I'm willing to bet it won't fix the problem either. I guess it's my hardware, I'm using a Front Loader with the Hi Def NES mod installed (later purple colored PCB model with upgraded HDMI port). Guess I will stick with V16.

Thanks for the replies.
EverDrive N8 / Mega EverDrive X5 / SD2SNES rev. H / EverDrive 64 v2.5 / EverDrive GB X5 Rev. B

Offline easper

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Disk IO Error 62/63/65
« Reply #20 on: January 19, 2019, 09:13 PM »
I've owned my N8 and AVS USB for a couple years now, most of which (sadly), it's been sitting unused in a cabinet. I decided to fire them up last night and got the Disk IO Error 63. Nothing in my setup has changed. Same SD card. Same OS. AVS works fine (I tested it with an NES cart). I've since tried two other SD cards, formatting everything in between each attempt. Nothing works. I've run the self-test and everything comes back as OK. Sometimes it says "Reset to default" before kicking back the 63 error.

I'm at my wit's end. Has anyone ever had this happen to them after not using the N8 for this long? It's been inserted into the AVS this whole time, if that makes a difference. I tried swapping the battery but that didn't work (though it wasn't a fresh battery).

Thanks in advance to anyone who can help!

Offline FeverDrive

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1299
  • Karma: +54/-0
  • Blast Processing advocate
    • View Profile
Re: Disk IO Error 62/63/65
« Reply #21 on: January 19, 2019, 09:25 PM »
I've owned my N8 and AVS USB for a couple years now, most of which (sadly), it's been sitting unused in a cabinet. I decided to fire them up last night and got the Disk IO Error 63. Nothing in my setup has changed. Same SD card. Same OS. AVS works fine (I tested it with an NES cart). I've since tried two other SD cards, formatting everything in between each attempt. Nothing works. I've run the self-test and everything comes back as OK. Sometimes it says "Reset to default" before kicking back the 63 error.

I'm at my wit's end. Has anyone ever had this happen to them after not using the N8 for this long? It's been inserted into the AVS this whole time, if that makes a difference. I tried swapping the battery but that didn't work (though it wasn't a fresh battery).

Thanks in advance to anyone who can help!

Try cleaning the cartridge contacts.
WELCO
METOT
HENEX
TLEVEL

Offline easper

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Disk IO Error 62/63/65
« Reply #22 on: January 19, 2019, 10:11 PM »
Dumb question, but what’s the best way to clean the contacts on the ED cart?

Offline FeverDrive

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1299
  • Karma: +54/-0
  • Blast Processing advocate
    • View Profile
Re: Disk IO Error 62/63/65
« Reply #23 on: January 20, 2019, 11:18 PM »
Clean the contacts using Isopropyl alcohol, or if you can electric contact cleaner.
WELCO
METOT
HENEX
TLEVEL

Offline easper

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Disk IO Error 62/63/65
« Reply #24 on: January 21, 2019, 01:44 AM »
Thanks very much for helping me out here. I used 70% isopropyl alcohol and saw some dirt come off one side of the ED contacts. But when I tried it in my AVS I got the same error. It’s super frustrating. I feel like I’ve tried everything (different SD cards, overwrite formatting, clean contacts) but no luck. The self test passes for everything, including the SD slot. If you have absolutely any other suggestions I’d greatly appreciate it.

Offline brianvgplayer

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 309
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Disk IO Error 62/63/65
« Reply #25 on: January 21, 2019, 09:41 AM »
Are you using the latest AVS OS? It changed something wiht PAL and has issues with the N8 beta OS. I recommend trying AVS firmware 1.30 beta 5.
« Last Edit: January 21, 2019, 09:43 AM by brianvgplayer »

Offline easper

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Disk IO Error 62/63/65
« Reply #26 on: January 21, 2019, 04:28 PM »
I don’t remember updating the firmware, but I’ll double check. I haven’t dug too much into the AVS side of things other than to try a real NES cart to make sure it worked. Do you think replacing the CR2032 battery the N8 would make a difference? I took it out and “tested” it in a guitar tuner to see if it still had a charge (it does).
« Last Edit: January 21, 2019, 08:42 PM by easper »