Author Topic: Brand new ED64 v3 not working! HELP!!  (Read 1708 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline julianoooh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Brand new ED64 v3 not working! HELP!!
« on: January 29, 2019, 02:40 AM »
hi guys

i ordered an ED64 v3 off the krikzz website in december and received it last week. i had time yesterday to format the SD card, (32gb Sandisk w/ 80mb/s write speed) and load it up with games.

this is the sd card i purchased:
https://www.amazon.com/gp/product/B0143RT8OY/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00__o00_s00?ie=UTF8&psc=1

when i popped it in my 64 there was no change in the TV. no error codes, no black screen, nothing. my 64 works perfect. i tried with multiple games and they all boot up just fine. the ED does feel loose, and when compared to the original n64 cartridges where it connects to the 64, there is more space on one side of the connectors than the other side.

any ideas ? i was really excited to use the ED and now i'm dissapointed because i don't wanna have to wait another 6 weeks to get a replacement.

Offline Immorpher

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 84
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
    • YouTube Page
Re: Brand new ED64 v3 not working! HELP!!
« Reply #1 on: January 29, 2019, 04:33 AM »
In the SD card slot there is a little region switch, did you try switching it?
Dark ambient horror utilizing a completely-original synthesizer on YouTube, Bandcamp, and Facebook.

Offline julianoooh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Brand new ED64 v3 not working! HELP!!
« Reply #2 on: January 29, 2019, 07:44 PM »
yeah when i got home yesterday i tried the switch and it was set to PAL. i set it on NTSC and now it works perfectly.

thanks for your help!


*please close*

Offline TheyCallMeBruce

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Brand new ED64 v3 not working! HELP!!
« Reply #3 on: January 29, 2019, 11:59 PM »
I'm actually having the same problem, but I don't see where this switch is. How to I switch it to NTSC?

Offline ranch

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Brand new ED64 v3 not working! HELP!!
« Reply #4 on: January 30, 2019, 01:30 AM »
I'm actually having the same problem, but I don't see where this switch is. How to I switch it to NTSC?

I had to unscrew the case and it's on the top of the circuit board.

Offline FeverDrive

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1292
  • Karma: +54/-0
  • Blast Processing advocate
    • View Profile
Re: Brand new ED64 v3 not working! HELP!!
« Reply #5 on: January 30, 2019, 04:22 AM »
I'm actually having the same problem, but I don't see where this switch is. How to I switch it to NTSC?
At the other side of the PCB where the SD card slot is.
You can use a match or something similar to flick the switch if you don't want to open up the cartridge.
WELCO
METOT
HENEX
TLEVEL