General > EverDrive GG

Everdrive GG X7 with BennVenn LCD

(1/1)

coptimus:
I have two Game Gears.  Both have been recapped, but one has the USB C power board, with a BennVenn LCD kit professionally installed.  The one with the the BennVenn Kit is also in a new RetroSix case.  Anyway...the BennVenn GG plays regular carts superbly, but when I insert and go to play with the X7, I get all kinds of random screen noise.  I place the X7 in the other GG and it works like a charm.  It seems to me that there is some shielding that needs to be done, but not certain why/where.  Have any of you tried this same configuration and experienced any issues?  It would be a real shame to not be able to use the X7 on the one with the awesome BennVenn screen.

zaphro72:

--- Quote from: coptimus on August 30, 2021, 01:37 AM ---I have two Game Gears.  Both have been recapped, but one has the USB C power board, with a BennVenn LCD kit professionally installed.  The one with the the BennVenn Kit is also in a new RetroSix case.  Anyway...the BennVenn GG plays regular carts superbly, but when I insert and go to play with the X7, I get all kinds of random screen noise.  I place the X7 in the other GG and it works like a charm.  It seems to me that there is some shielding that needs to be done, but not certain why/where.  Have any of you tried this same configuration and experienced any issues?  It would be a real shame to not be able to use the X7 on the one with the awesome BennVenn screen.

--- End quote ---

Noise through the speakers? If it is noise from the speakers are you set to the maximum brightness on the wheel? My GG's that are getting the BennVenn Kit are still at the installers but he mentioned that he was getting noise through the speakers like a hum/whine when the brightness wasn't fully maxed out on the wheel.

coptimus:
No.  I'm seeing screen noise.  Lines popping in through the image and screen bounce.

Turbine Graphics 16:
Could be weak batteries, I had the original everdrive gg and it was fine. On my gb with ips I can get glitches when the battery is low.

coptimus:
Yes.  I had thought bad batteries, but used it plugged in with no batteries.  I'm using the USB C Power board.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version