Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - bozo55

Pages: [1] 2 3 ... 7
1
News / Re: EDN8 OS v20-BETA. Large update incoming
« on: May 19, 2018, 12:25 AM »
Maybe it's something to do with the cluster size?  Not sure.  I didn't do an full format on mine when I had weird issues, I just did a cut-paste, copied over the new EDFC folder (minus the SAVES folder), then copied in the SAVES folder, then all my ROMs back on.

Thanks for the advice. Maybe I'll give FAT32 4K cluster size a try.

2
News / Re: EDN8 OS v20-BETA. Large update incoming
« on: May 18, 2018, 07:47 PM »
Just popping in to share my experiences...

As someone with both AV and regular Famicoms, and the FDS I can confirm that the audio pitch is mostly right except for certain instruments which are at least one semitone off... the horns are off by an obvious amount on the Zelda intro.

Also experiencing FDS errors making it unusable ATM.  2GB SD freshly formatted with Panasonic SD Formatter 4.0 FAT16.  No biggie since I have an FDS stick. 

Thanks to Krikzz for all the hard work and hoping for easy remedies to the issues.
make a defrag to fix, i have no fds errors

But I did an overwrite erase when I formatted the SD card.  I don't see how there could have been any fragmentation.

3
News / Re: EDN8 OS v20-BETA. Large update incoming
« on: May 18, 2018, 01:49 AM »
Just popping in to share my experiences...

As someone with both AV and regular Famicoms, and the FDS I can confirm that the audio pitch is mostly right except for certain instruments which are at least one semitone off... the horns are off by an obvious amount on the Zelda intro.

Also experiencing FDS errors making it unusable ATM.  2GB SD freshly formatted with Panasonic SD Formatter 4.0 FAT16.  No biggie since I have an FDS stick. 

Thanks to Krikzz for all the hard work and hoping for easy remedies to the issues.

4
Turbo EverDrive / Re: Turbo ED V2?
« on: November 10, 2015, 11:48 AM »
Out of curiosity, is 2.4 still un-updateable like the early 2.x?

Very likely, updating with a better FPGA will increase the price.

5
EverDrive N8 / Re: New mappers in OS v12 v13 don't work
« on: October 25, 2015, 10:58 PM »
This is surprising because when I reformatted the SD card it finally worked, even though I had tried updating software on 2 different SD cards before.... I don't quite know what the deal is with reformatting the card

The Everdrives are fussy when it comes to file fragmentation unfortunately.   That is typically the cause.

6
EverDrive N8 / Re: v13 Green Screen on Analogue Nt
« on: October 11, 2015, 01:34 AM »
This has to be related to CPU and PPU revisions, since some Analogue NT's are working and some are not.

7
EverDrive N8 / Re: Gimmick / Sunsoft 5B Audio?
« on: September 30, 2015, 10:07 PM »
I tried it with OS v13 and Version 4 of the mapper, still no luck.

Try defragmenting the SD card.

8
EverDrive N8 / Re: Analogue Nt problem
« on: September 27, 2015, 05:10 PM »
This is a known problem with the HDMI models.

9
EverDrive N8 / Re: Gimmick / Sunsoft 5B Audio?
« on: September 26, 2015, 05:27 PM »
Updating to OS v12 finally got this working for me.  It's awesome, great work!  My desire to cannibalize a Gremlins 2 cart has diminished.

10
If that's the case it might be as simple as dirty/bad contacts on these controllers, or some other hardware defect. For curiosity sake I ran nocash's test program on my own CPU-04 NTSC NES with RP2A03E CPU and RP2C02E-0 PPU, and it produced fails on "PPU read with DMC", "palette read mono-mode" and "palette read color-mode". This test needs the "reset to game" option set to on for Everdrives btw.

I also ran that test and got the same results.

I don't think it's a contact issue. During my testing I was plugging and unplugging the p1 controller and found the results 100 percent consistent. 

I think the reason this happens is that those expansion controllers were made long before the AV fami existed.  They were never designed to operate on the expansion port without the stock controllers being connected.

I was thinking of validating this by disconnecting the famicom controllers but I was reluctant to open it up again.

11
Yeah, seems like it. There is a test program in that thread, maybe try running that on your different systems to verify which consoles are affected?

I tried running some of those test apps on my CPU-02 AV Fami and CPU-07 Famicom.  I had trouble interpreting the results, which seemed the same on both consoles.

I then thought to myself, what is it that could cause it to work fine on the Fami but not the AV Fami?  Well, I said to myself, the main controllers are hardwired to the console so they're always connected... So I plugged in a standard NES-004 controller into the P1 socket of the AV Famicom.  Once I did that, the phantom button presses to the right went away :) 

Happy days.  Thanks for your help Xan.  I can't believe I didn't think of something so simple before, but I didn't have spare consoles and expansion controllers to test with.  Now that I do, I suppose it dawned on me more easily.

12
Could it be related to this: http://forums.nesdev.com/viewtopic.php?t=4116

Thanks for the reply!

That was an interesting read, albeit a bit too dense for my feeble mind.

So it happens on some hardware revisions and not others? 

13
I have 2 famicoms.  One regular and one AV Fami.

On Mario 3 (using latest everdrive software), the expansion controller automatically hits to the right on a seemingly random basis.  It happens a lot though.  This only happens on the AV Famicom, with both my Hori Pad and my ASCII stick.  On my original Famicom, it does not have this problem.

Can someone test Mario 3 with their controller and see if Mario keeps trying to go right on the World 1 Map?  Again, you will need an everdrive, AV Famicom, and expansion controller to test.  Thanks. 

P.S.  I can't get the problem to happen on the controller test ROM.  All Mario 3 ROMs have this problem, (US, US with save hack, Japan).  Wondering if this is an everdrive issue or an AV Famicom issue.  I'm going to try to buy a Japanese Mario 3 to find out.

EDIT: I ordered a Mario 3 off fleabay.  So if no one is able to test this, I'll run a test on the AV Fami with an original Cart.  If the problem still persists then it's safe to say it's either a problem with my AV Fami or an incompatibility with Mario3/AVFami/Expansion controller combos.

14
EverDrive N8 / Re: Everdrive N8 (NES version) on Famicom
« on: September 07, 2015, 03:45 AM »
I have an AV modded Famicom.
When i try using my Everdrive N8 NES version on my Famicom with an adapter it gives a white screen or an garbled screen.
Anyone know what causes this? The Everdrive works fine on my NES.

Some adapters are known to give problems as far as I've heard.  I've read that adapters in general can be unreliable on AV Famicoms, mostly the poor quality ones.  This is based on information I've read online so I don't have any first hand knowledge regarding this.

15
EverDrive N8 / Re: N8 with Blinking Light Win
« on: September 07, 2015, 03:39 AM »
I also have the BLW and the N8 and use them exclusively. They work flawlessly.

Me three.  But I have lifted pin 4 of my 10NES chip already so I don't know if the BLW has issues with an active 10NES.

Pages: [1] 2 3 ... 7