Author Topic: New Everdrive X5 and Unable to navigate or select anything on the menu  (Read 799 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ooledezma

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Hi,

I just received my Everdrive X5 and I followed a tutorial on YouTube for setting it up. Once I put the X5 into the GBA, I ran into an issue where I can't move up, down or select anything from the menu. Has anyone ran into this issue, if so what are some solutions? Any help would be greatly appreciated!

Offline nuu

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2236
  • Karma: +98/-2
    • View Profile
Do the buttons work with a normal rom cartridge?

Offline ooledezma

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Yes, it has worked with a normal cartridge before. I do want to add that  I modded my GBA by adding a the Funny Playing IPS LCS V2, I am not sure if that would affect anything. I am trying to get my hands on another gameboy advance or gameboy sp to see if it would work on other devices.

Offline lee4

  • codetype specialist
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1020
  • Karma: +56/-0
    • View Profile
    • gamehacking.org
ED64 v2.0, 3.0 & X7 | EDMD v3 | MEGAED X7 M15 v2.01 & PRO rev B | TED v2.4 | EDN8 v1.2N & Pro M19 N1 | SED v2.1 | SD2SNES rev E1 & PRO rev.B | EDGB v1.1 & X7 M17 rev B | EDGBA X5 M16 rev A & Mini M19 Rev B
RetroUSB AVS | Super NT | Mega SG | Super Retro Advance |  16bitPocket GBC | PCE+SSD3

Offline ooledezma

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Thank you, that is exactly what I have as well. I will remove the wiring but its kind of weird that the wiring creates this issue.

Offline ooledezma

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Thank you, for pointing me to that thread. I removed the wires and it works. Do you know why it doesn't work with  the brightness adjustment wiring?

Offline Richardragon87

  • SNESAdvance Revival Coder
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 666
  • Karma: +11/-0
    • View Profile
Thank you, for pointing me to that thread. I removed the wires and it works. Do you know why it doesn't work with  the brightness adjustment wiring?

Likely due to the fact the IPS has a name called "Funny Playing" sounds like some knock off brand name that is used in many products of that type, is better to stick with the genuine ones by Nintendo on the AGS-101 variants as refurbished ones tend to vary on that.
[quote Random dating spambotJ

Quote
Post changed:

Great, the photo didn't load! Does anyone know how to fix this?
In any case, my other photos can be viewed here, I will be glad to meet you, I love flirt))

P.S Richardragon87! Don't write me again, dude! You're in ignore list!