Author Topic: New Everdrive ver 2.5 - "SD IO error" notification  (Read 2459 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vonjugel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
New Everdrive ver 2.5 - "SD IO error" notification
« on: March 28, 2019, 01:21 AM »
Received my very first Everdrive in the mail today.  Put the SD card in the slot, the ED was already set to TG16.

I see this:

---------------------------------------------
Turbo-ED  bootloader v1.01
ERROR:D3
---------------------------------------------



                         SD IO error



2015 krikzz     Turbo-ED-v2     SN:19CE
----------------------------------------------


I am using a 16GB SD card formatted to FAT32, which is the default, but I reformatted anways to troubleshoot.
I have the TBED folder in the root of the card and two folders of roms one titled A-M and N-Z, 53 roms in each folder.

I downloaded then extracted each rom from a site, an example of a file would appear as "Blazing Lazers (USA).pce"

I do not know if these are good roms, and how would I?

Is there a step I am missing here?  Thanks!

Offline FeverDrive

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1291
  • Karma: +54/-0
  • Blast Processing advocate
    • View Profile
Re: New Everdrive ver 2.5 - "SD IO error" notification
« Reply #1 on: March 28, 2019, 03:39 AM »
Try another SD card.
WELCO
METOT
HENEX
TLEVEL

Offline vonjugel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: New Everdrive ver 2.5 - "SD IO error" notification
« Reply #2 on: March 28, 2019, 05:07 AM »
Just did, and everything works now!  I bought a Sandisk brand this time, so I recommend that only.

Offline CasiusXVII

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: New Everdrive ver 2.5 - "SD IO error" notification
« Reply #3 on: April 03, 2020, 09:11 PM »
Curious as to which Sandisk exactly? I am currently using a Sandisk Ultra 16GB MicroSD HC I and I am receiving the same error.

Offline Oipo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: New Everdrive ver 2.5 - "SD IO error" notification
« Reply #4 on: June 28, 2020, 08:26 PM »
I recently bought a turbo everdrive 2.5, but I think it is faulty.
I've used multiple SD cards, tried formatting it with the recommended
SD formatter on windows, tried formatting it on linux using custom
block sizes, I've tried the v1 OS and the v2 OS, but everything leads
to a D3 error - SD IO ERROR.

Weird thing is, the SD cards do work on my FX PAK PRO, without error.

Can you please advice me what to do? Otherwise I'll have to return the product.

Offline Richardragon87

  • SNESAdvance Revival Coder
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 345
  • Karma: +4/-0
    • View Profile
Re: New Everdrive ver 2.5 - "SD IO error" notification
« Reply #5 on: June 28, 2020, 11:45 PM »
Received my very first Everdrive in the mail today.  Put the SD card in the slot, the ED was already set to TG16.

I see this:

---------------------------------------------
Turbo-ED  bootloader v1.01
ERROR:D3
---------------------------------------------



                         SD IO error



2015 krikzz     Turbo-ED-v2     SN:19CE
----------------------------------------------


I am using a 16GB SD card formatted to FAT32, which is the default, but I reformatted anways to troubleshoot.
I have the TBED folder in the root of the card and two folders of roms one titled A-M and N-Z, 53 roms in each folder.

I downloaded then extracted each rom from a site, an example of a file would appear as "Blazing Lazers (USA).pce"

I do not know if these are good roms, and how would I?

Is there a step I am missing here?  Thanks!

Have you tried an app called PCEToy_32_10? I heard that some roms were decrypted to not work on certain devices unless they were changed, most noticeably the non PC Engine roms being for the Turgografx-16... https://www.zophar.net/utilities/tg16aud/pcetoy32.html

More info - https://www.reddit.com/r/miniSNESmods/comments/7n2gp6/black_screen_on_pcetg16_games_air_zonk_bloody/

And more... https://www.neoflash.com/forum/index.php?topic=6431.0
« Last Edit: June 28, 2020, 11:49 PM by Richardragon87 »
[quote Random dating spambotJ

Quote
Post changed:

Great, the photo didn't load! Does anyone know how to fix this?
In any case, my other photos can be viewed here, I will be glad to meet you, I love flirt))

P.S Richardragon87! Don't write me again, dude! You're in ignore list!